ASSOCIACIÓ AIDE

Què fem: Som una entitat sense ànim de lucre que portem 27 anys de trajectòria a la ciutat de Terrassa i altres municipis del Vallès Occidental creant, implementant i gestionant projectes dins del camp de les addiccions a substàncies o comportamentals. L’equip acompanya persones des de 4 línies d’intervenció:

  • Prevenció Inespecífica:

PROJECTE ESPAI FAMILIAR: dóna suport a les famílies amb infants i /o adolescents per afavorir una millora de les estratègies que les mares i els pares utilitzen en l’educació dels seus fills, adequades i adaptades a les noves realitats, oferint recursos per donar-los pautes educatives i elements reflexius que els permetin desenvolupar amb seguretat i confiança la seva funció per prevenir possibles conductes de risc o malestar emocional. 

TEATRE SOCIAL: projectes Egaraction i El barri aixeca el teló:  teatre per adolescents i persones adultes com a eina de millora personal i col·lectiva, millorant la comunicació positiva, interacció amb l’entorn; fomentant l’empatia i afavorint les relacions socials doncs independentment del rol que cadascú desenvolupi.

  • Espai Ocupacional: espai terapèutic per donar resposta a les seves necessitats. 

PROJECTE COS SERVIM: intervenció socioeducativa i integradora que aborda la problemàtica mitjançant estratègies de contacte, vinculació, adquisició d’hàbits i rutines, responsabilitats, competències personals i socials i acompanyament vital. 

  • Aide dona: espai on cadascuna des de la seva experiència esdevingui un element positiu per les altres, propiciant que el que li ha passat i com ho ha viscut i solucionat esdevingui experiència compartida amb l’objectiu de fomentar la presa de decisions de les altres integrants del grup.  
  • Reducció de Danys

Programa d’Intercanvi de Xeringues (PIX): no és un projecte que fomenti el consum de drogues, sinó que, des de la realitat de que la persona addicta consumirà, almenys que minimitzi els danys personals per compartir o reutilitzar xeringues o altre material a tal efecte (VIH, Hepatitis C, altres Infeccions de Transmissió Sexual…) com comunitaris.

Assessoraments i seguiment de persones que volen establir una altra relació amb les drogues legals o il·legals, mitjançant trobades individuals, pautades o a demanda. Es tracta de donar suport a la presa de decisions, tant si volen plantejar-se l’abstinència com si la seva decisió és redirigir la seva situació vital reduint els efectes negatius que el consum de drogues comporta en tota la seva esfera vital. 

Com puc participar: tant si vols participar en algun projecte o si vols ser voluntari/a posa’t en contacte amb nosaltres! El nostre equip està format per professionals de l’àmbit de la Psicologia, Educació Social, Integració Social i Monitors/es d’activitats ocupacionals i terapèutiques.

Contacte: 937857744

On som: Carretera de Montcada, 487, local 1, 08222 Terrassa, Barcelona

https://twitter.com/egaraaide?lang=ca

https://pladrogues.terrassa.cat/qui-som/associacio-aide/

https://www.facebook.com/aide.egara/

Traduir »